HTML

Szemeretelep

Egy szintbeni kereszteződésről. Egy cégről, ahol azt hiszik, hogy Kádár még él. Azokról, akik azt gondolják, hogy a törvény felett állnak, és bármit megtehetnek. Budapest, Pestszentlőrinc, Szemeretelep. Ígéretek a padlásról.

2009.07.20. 10:23 Anti Bakter

3

Leszerelték a jobb sorsra érdemes fénysorompókat, aztán visszaszerelték. Kezd melegedni a helyzet. Közúti átalakításnak semmi jele. Fénysorompók a Burmán is! Bulvár mondja (igen jól megértették, miről van szó, de mindegy):

Mi értelme van vasúti jelzőlámpát telepíteni oda, ahol 30 éve nem járt vonat?  

A pestszentlőrinci Honvéd utca végén új villanysorompót építettek, holott a sínpárt már rég nem használják.  

A Bors megtudta: akad még jónéhány szellemszemafor az országban, pedig a lámpák fenntartása nem olcsó mulatság.

Még a munkások is viccelődtek azon, hogy hova helyezik el a MÁV legújabb villanysorompóját. A jelzőlámpa ugyanis egy olyan sínpár közepére került, ahol utoljára 30 éve járt vonat. A szakasz egy részét már fel is szedték, a vadonatúj lámpát épp az egyik nyomvonalra illesztették.

Bármennyire is értelmetlennek tűnik ez a sorompó, a Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint igenis szükség volt rá.

A Borsnak elküldött levelük szerint segít összehangolni a közút és a vasúti fényjelző készülékeket, hogy csökkenjen a várakozási idő a sínpártól pár méterre lévő, villanysorompóval már rendelkező, valóban forgalmas vasúti átkelőnél.


A Nemzeti Közlekedési Hatóság kérdésünkre elismerte: egy ilyen szerkezet fenntartása nem olcsó mulatság.
– A vasúti fényjelzők fenntartása jelentős költséget igényel, ezért indokolatlanul nem érdeke a MÁV-nak - fogalmaztak.
Ennek ellenére nem a lőrinci az egyetlen értelmetlennek tűnő átkelő az országban. Többek között épp ilyen a Budakeszi mellett lévő is, amely már évek óta nem jelezte vonat közeledtét.

Azt elmagyarázhatná az NKH-s agytröszt, hogy a sínektől kifelé vezető irányban vajon mit segít összehangolni, de hát ők tudják (tapasztaltuk, hogy az NKH milyen korrekt és alapos szakemberek gyűjteménye.)

Hát hajrá, srácok, van még két és fél hónap beüzemelni. Szerintem nem fog sikerülni.

Szólj hozzá!

Címkék: sorompó idióták szemeretelep közlekedési hatóság


A bejegyzés trackback címe:

https://szemeretelep.blog.hu/api/trackback/id/tr911256083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása